O Kωνσταντίνος Σφακιανούδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι μαιευτήρας γυναικολόγος με πολυετή εμπειρία, εξειδίκευση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και πρωτοπόρος στον τομέα του με παγκόσμια αναγνώριση.
Το 1993 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών ,με τιμητική διάκριση , και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών από την οποία αποφοίτησε στα 6 έτη σπουδών. Το 2002 πραγματοποίησε άσκηση ενός έτους στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και στη συνέχεια ασκήθηκε για δύο χρόνια στη Γενική Γυναικολογία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.
Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του οι Βρυξέλλες, όπου από το 2005 εως το 2007 ασκείται στη μαιευτική και ενδοσκοπική γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο CHU St PIERRE υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης καθηγητή DEGUELDRE-πρωτεργάτη της λαπαροσκοπικής και ρομποτικής γυναικολογίας.
Γίνεται κάτοχος του ευρωπαϊκού διπλώματος Λαπαροσκοπικής Γυναικολογίας από το Πανεπιστήμιο CLERMONT FERRAND, εξειδικεύεται στην Αναπαραγωγική Γυναικολογία στο Universite Libre de Bruxelles και βραβεύεται από τον βελγικό Ιατρικό Σύλλογο με το βραβείο ΑBEFUM για την καλύτερη ερευνητική εργασία στη Μαιευτική.
Το 2007 αναλαμβάνει την διεύθυνση του τμήματος IVF στο μεγαλύτερο μαιευτήριο των Βρυξελλών Hopital D Ixelles και παράλληλα είναι υπεύθυνος της ONE DAY clinic. Ταυτόχρονα, αποκτά ακόμα έναν τίτλο εξειδίκευσης αυτόν της ανδρικής υπογονιμότητας υπό την εποπτεία του διεθνούς φήμης Καθηγητή Ανδρολογίας Hamammah στην TOULOUSE.
Το 2009 επιστρέφει στην Ελλάδα και εντάσσεται στο δυναμικό της κλινικής Γένεσις Αθηνών στις δραστηριότητες της οποίας μέχρι και σήμερα συμμετέχει ενεργά με την ίδρυση νέων κλινικών στη Ρουμανία, την Κρήτη και την Θεσσαλία.
Αγαπά την έρευνα και εργάζεται με πάθος στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας με αποτέλεσμα το 2016 να παρουσιάσει παγκοσμίως την πρωτοπόρο μέθοδο PRP για την αναζωογόνηση των ωοθηκών η οποία πλέον έχει βρει μιμητές σε όλον τον κόσμο. Ιατρικές ομάδες από το εξωτερικό εκπαιδεύονται υπό την καθοδήγηση του και εκατοντάδες γυναίκες γίνονται μητέρες μετά από αυτή την θεραπεία.
Το 2019 καινοτομεί ξανά με την μέθοδο LUPO, τεχνική συλλογής ωαρίων στην ωχρινική φάση φυσικού κύκλου, η οποία έχει ήδη χαρίσει παιδιά σε εκατοντάδες γυναίκες που είχαν ως μόνη άλλη επιλογή την δωρεά ωαρίων.
Πιστός στην αναζήτηση νέων μεθόδων σε ερευνητικό αλλά και κλινικό επίπεδο, συνεχίζει να εκπονεί δημοσιεύσεις μέχρι και σήμερα, πολλές από τις οποίες αποτελούν κομβικά σημεία στην ιατρική βιβλιογραφία. Ιδιαίτερο σύγχρονο πεδίο απασχόλησής του αποτελεί η διάγνωση αλλά και θεραπεία της χρόνιας φλεγμονής της μήτρας.
Είναι μέλος της ΕSHRE (Εuropean Society of Human Reproduction and Embryology) , του Γαλλικού Σωματείου Ανδρολόγων (SALF) καθώς και του Βελγικού Συνδέσμου Ιατρών εξειδικευμένων στην υπογονιμότητα (BSRM).